tisdag 14 april 2009

För våra barns trygghet

Det har pratats mycket om fortsättningen. Vad som hände sen. Sen när Thor är återfunnen. När det egentligen inte finns någon anledning för oss "mom-detectives" att fortsätta med vårt arbete för Thor. Vad händer då??
Mia har vid flera tillfällen gått ut med att hon kommer att fortsätta att jobba för och med organisationer för kidnappade barn. Och flera av oss känner likadant. Det finns fler barn som behöver vår hjälp. Fler barn som har tagits från sina föräldrar och hålls gömda. Barn som inte får leka som andra barn, som kanske inte får gå i skolan. Barn som lider, som saknar.

Jag hoppas och tror att vi, i vårt arbete för Thor, har öppnat ögon, väckt debatt och förhoppningsvis gett några människor ett knuff i rätt riktning. Jag hoppas att vi inom en snar framtid kan få igång ett aktivt arbete för att skydda våra barn från att hamna i en kidnappares klor. Vi behöver ett beredskapssystem för denna sorts brott. För det blir allt vanligare att Svenska barn försvinner.

För detta ändamål har en grupp människor satt upp en namninsamling för ett Europeiskt "alert-system", liknande USA:s Amber-alert-system, som gör det lättare att få ut information till olika instanser om saknade barn. Jag ber dig att lämna din underskrift för detta ändamål här.

Gruppen som ligger bakom detta upprop är en grupp som i mångt och mycket liknar "mom-detectives". Dessa människor har slutit upp bakom en familj som söker efter försvunna Amy Fitzpatrick. Amy försvann på Gran Canaria, där familjen var på semester. Amy har inte setts till sedan januari 2008.

Hjälp oss att hjälpa Thor, och hjälp oss att förebygga att detta händer igen.

1 kommentar:

Sanna Ax sa...

Först och främst grattis till Thor och hans mamma som fått komma hem helskinnade. Har inte läst din blogg tidigare så jag läste ikapp den nu.

Internet är verkligen på gott och ont. När jag fick mejl om "baby Thor" för några månader sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle tro. Jag skäms nästan att säga att jag var lite skeptisk i början, men sen insåg jag snabbt vad det handlade om.

Jag har inte följt med i det som hänt men känner en otrolig värme för dig och alla andra som engagerat er. D e t är styrkan med nätet. Att samla så många och kunna bidra till något positivt. När jag såg det här inlägget blev min första tanke Yezz..äääntligen!!

Det har ju inte funnits något amber alert system i europa och jag har för mig att försvunna flickan Madeleines föräldrar skulle försöka få igenom ett sådant.

Jag ska läsa igenom ordentligt vad det innebär och vilka som håller i det. Sen lägger jag ut det på min blogg.

Mina varmaste kramar till alla som engagerar sig i frågor gällande barn.