torsdag 23 april 2009

Barn som behöver DIN hjälp!!

Vi har kommit långt med fallet Thor. Så långt att man kanske vågar börja hoppas en aning..Hoppas på ett lyckligt slut.

Men det finns SÅ många barn kvar där ute som hålls från sina föräldrar.Barn som har hamnat i kläm och på många sätt inte får den hjälp de behöver. Hjälp som de har rätt till enligt konventioner och lagar.
Som ni kanske har märkt tidigare i den här bloggen så har vi inte mycket till övers för svenska myndigheters hantering av bortförda barn. Och vi är inte ensamma. Som ni kanske har märkt så har myndigheterna, med UD i spetsen fått ta ett helt lass med skit i media, nu när fallet Alicia togs upp i Kalla Fakta samt att Thors fall har tagits upp i pressen.
Vi är medvetna om att dessa fall inte är lätta och det finns alltid minst en sida av varje historia. Men för att iallafall kunna närma sig en lösning så måste vi få en fungerande lagstiftning och handlingsplan för dessa ärenden.

Vi tror på att tillsammans är vi starka...Det är VI som måste säga ifrån att detta inte är OK.

Jag läste nyss på Organisationen Saknade Barns blogg ett inlägg om Vid Frank som är kidnappad av sin pappa. Och hur otroligt illa Vids Mamma Anna Frank har blivit behandlad både i Sverige och utomlands.
Bland annat så skriver hon att "Jag pratade med UD:s presschef Anders Järle, som ringde mig idag. Han hade ingen mer information att ge mig, utan bara ringde för att han lovat det på tv… Han sa också att ett enskilt barn inte har så stor prioritet…
Kan ni förstå det? Kan någon förstå det? Att ett barn inte har så stor prioritet? Vad är viktigare än ett barn?"


Dawit Isaac är prio 1. På vilken plats kommer barnen??

Skriv på Vid:s namninsamling här

4 kommentarer:

Helena sa...

Nej, det är faktiskt helt förskräcklig syn från en myndighets sida. Jag hoppas nu att riksdag och regering ser till att lagstifta och främja att ALLA svenska myndigheter arbetar fram någon form av "barnprioritetsplan" ungefär som det finns jämställdhetsplaner, och då framförallt den myndighet som arbetar med att stödja våra svenska beskickningar utomlands...

Anonym sa...

Jag tror oxa att det vore bra att skapa awareness om aktenskap mellan olika kulturer (i Sverige) och om att skaffa barn utomlands (med en parntner utomlands). Speciellt det senare da man som utlanning inte har samma rattigheter, kunskaper, sociala nat etc som den som ar medborgare. Samt att om an skaffar barn sa ar man oftast fast i det nya landet. Jag tror att ofta sa tanker folk (speciellt kanske unga tjejer) inte sa langt utan man svavar pa sitt karleks moln. Men sen blir det verklighet och nar saker som skilsmassa hander ka det bli jatte jatte jatte jobbigt.

Det bor diskuteras!

Sedan har vi diskussionerna om om det ar ratt att ta ett barn fran en foralder. Inte vad som ar ratt for foraldrarna (for de har satt sina rattigheter at sidan nar de far barn ... nu galler det barnet)utan vad som ar ratt for barnet. Dvs om duskaffar barn med en man eller kvinna i ett annat land ... ar det da ratt for barnet om du tar det och flyttar nan annanstans. (sjalvklart kan det finnas undantag i vissa fall men generelt)

Det ar massor md diskussioner som maste komma igang. Folk maste fa insikt och tanka efter fore.

Mom-Detective sa...

Anonym: Ja, visst har du rätt, men det är sällan man vill se problemen när man är nykär..
Och det är alltid barnets bästa som bör komma i första hand precis som du säger, och inte föräldrarnas. Men som sagt alla fall är olika, och om man kunde instifta en lag mot föräldrar som är osams om sina barn så skulle jag lobba skiten ur mig för att få igenom den ;-)

LipglossHeaven sa...

Järle..det är ju klippan som önskade mig lycka till med Thor...Verkligen Underbart!